ГоловнаПолітика

Глава ДБР повідомив про спробу дискредитації

Невідомі особи підробили рішення суду з підписом його дружини.

Глава ДБР повідомив про спробу дискредитації
Фото: Макс Требухов

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба поскаржився на спробу дискредитації.

Прес-служба ДБР повідомила у фейсбуці, що у Шевченківський районний суд Львова надійшло звернення від співробітника одного з посольств з проханням підтвердити справжність постанови, підписаної суддею Олександрою Баєвою (дружина Труби). Постанова стосується оголошення в розшук особи, яка обвинувачується у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України.

Однак обвинувальний акт, про який йде мова у зверненні посольства, до суду не надходив, тому суддя не могла його ні розглядати, ні виносити рішення. Відповідно, документ був підроблений.

"Розраховую, що прокуратура області в швидкі терміни надасть відповідну оцінку, що зробить неможливими спекуляції з цього питання. Важливо з'ясувати, хто стоїть за фальсифікацією цієї постанови та підпису судді, що є злочином. Навіщо, думаю, і так зрозуміло. Потенційна криза, пов'язана з моєю родиною, має вдарити по репутації Державного бюро розслідувань, яке вже цього року почне розслідування. Хочу звернутися до організаторів цього злочину - не вийде", - наводить прес-служба заяву Труби.

Нагадаємо, закон про Державне бюро розслідувань був ухвалений Верховною Радою 12 листопада 2015 року і був частиною так званого пакету безвізових законів. Президент Петро Порошенко підписав його у січні 2016 року, 1 березня того ж року закон набув чинності.

У листопаді 2017 року конкурсна комісія обрала директором ДБР Романа Трубу, після чого він був призначений на посаду президентом.

Труба з 1997 по 2015 рік працював в органах прокуратури. До 2014 року Труба трудився у Львівській області, а після Революції гідності потрапив у Головне слідче управління Генеральної прокуратури, де очолював управління з розслідування особливо важливих справ. У квітні 2015 року його кар'єра в ГПУ завершилася, а в травні 2015-го Труба перейшов у приватний сектор, очоливши департамент юридичної компанії "Сектор права".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram