ГоловнаПолітика

Прокуратура заборонила будівництво на горі Юрковиця в Києві

Учаснику схеми оголошено підозру.

Прокуратура заборонила будівництво на горі Юрковиця в Києві

Київська місцева прокуратура повідомила про підозру учаснику схеми самовільного будівництва на земельній ділянці по вул. Отто Шмідта на горі Юрковиця, розташованій у межах пам'ятки національного значення.

56-річний киянин використовував підроблене рішення одного з районних судів Києва і з залученням підставних осіб зареєстрував право власності на будинок, нібито розташований на цій ділянці.

"Достовірно знаючи, що на зазначеній землі житловий будинок відсутній, зловмисник здійснив на спірній ділянці самовільне будівництво", - повідомляють у фейсбуці прокуратури Києва.

Окрім того, місцева прокуратура подала позовну заяву про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та повернення її в користування територіальній громаді. Позов перебуває на розгляді Шевченківського районного суду Києва.

За клопотанням прокуратури на спірну земельну ділянку накладено арешт. Також з ініціативи прокуратури Київською міською радою зупинена процедура її приватизації.

Судячи з усього, йдеться про будівництво двох багатоповерхових будинків по вул. Отто Шмідта, 9 і 11. Проект забудовника Петра Сусленського спочатку рекламувався як житловий комплекс "Соборний", пізніше його перейменували в ЖК "Cosmos".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram