ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест у зв'язку з продовженням арешту Сущенка

Проведення судових засідань у закритому режимі свідчить про упередженість російських судових органів.

МЗС висловило протест у зв'язку з продовженням арешту Сущенка
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду щодо продовження на два місяці строку тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду від 24.01.2018 про продовження на 2 місяці до 30.03.2018 строку тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії у вересні 2016 року за сфальсифікованими звинуваченнями", - йдеться у коментарі МЗС.

Підкреслюється, що відмова суду у зміні запобіжного заходу, а також проведення судових засідань у справі Сущенка в закритому режимі без допуску українських консулів і представників ЗМІ, свідчить про продовження тиску на утримуваного громадянина України та упередженість російських судових органів.

МЗС закликало світове співтовариство, міжнародні правозахисні інститути вжити всіх можливих правових, політичних та економічних заходів з метою звільнення і повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично мотивованими звинуваченнями.

Раніше повідомлялося, що Московський міський суд до 30 березня 2018 року продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенку. Адвокат Сущенка Марк Фейгін оскаржить це рішення 25 січня.

Нагадаємо, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві".

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Раніше Фейгін заявляв, що судові засідання у справі його підзахисного можуть початися в кращому разі на початку лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram