ГоловнаПолітика

РНБО затвердила основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки

Члени РНБО також підтримали проект закону "Про національну безпеку України".

РНБО затвердила основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки
СНБО
Фото: rnbo.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони затвердила основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

"Представлений на розгляд РНБО проект основних показників державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки базується на фінансовому ресурсі, визначеному в державному бюджеті України на цей рік, і показниках наступних двох років, передбачених основними напрямами бюджетної політики на 2018-2020 роки", - йдеться в повідомленні

Пріоритетними напрямками державного оборонного замовлення в 2018 році має стати забезпечення Збройних сил України сучасною ракетною і бронетанковою технікою; засобами радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони; безпілотними авіаційними комплексами, антиснайперськими системами та ін.

"Наш ОПК вже здатний забезпечити виконання складних і масштабних програм", - заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, зазначивши, що в цьому заплановано збільшення фінансування держоборонзамовлення до рівня 21,3 млрд грн, що на 37% більше, ніж в 2017 році.

На засіданні члени РНБО також обговорили і підтримали проект закону "Про національну безпеку України".

"Цей закон розроблявся в тісній взаємодії з експертами НАТО, США та Європейського Союзу з метою приведення української законодавчої бази відповідно до стандартів держав-членів НАТО. Після прийняття парламентом цей закон повинен стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки і оборони", - йдеться в повідомленні.

"Якнайшвидше прийняття цього законопроекту має стати важливим елементом в сфері захисту української державності та протидії російській агресії", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, раніше РНБО пропонувала направити на оборону гроші, конфісковані в оточення екс-президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram