ГоловнаПолітика

Кабмін розраховує на +5% до ВВП від розвитку цифрової економіки

У найближчі три роки по всій Україні повинен з'явитися широкосмуговий інтернет.

Кабмін розраховує на +5% до ВВП від розвитку цифрової економіки
Фото: ТЕХНО bigmir)net

Кабінет Міністрів на засіданні в середу схвалив Концепцію розвитку цифрової економіки на 2018-2020 і затвердив план заходів для її реалізації.

Цю концепцію розробило Мінекономрозвитку разом з експертами ІТ-сфери, повідомляють на сайті уряду.

Концепція передбачає перехід від сировинного типу економіки, яка споживає природні ресурси, до високотехнологічних виробництв і ефективних процесів за допомогою ІТ-технологій і комунікацій.

"Сьогодні близько 35% сільського населення України взагалі не мають доступу до широкосмугового інтернету. 53% українських шкіл і 99% медичних установ теж не підключені. Виправити цю ситуацію можна - за допомогою проектів державно-приватного партнерства за кілька років досягти покриття широкосмугового інтернету понад 80%", - зазначив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

У найближчі три роки, згідно з концепцією, по всій території України повинен з'явитися широкосмуговий інтернет. Також документ передбачає цифровізацію освітніх процесів і стимулювання цифрових перетворень у системі освіти, медицини, екології, безготівкової економіки, інфраструктури, транспорту, громадської безпеки тощо.

"Успішний досвід Швеції, Кореї, Естонії, Ірландії і Ізраїлю свідчить, що безпосередній ефект від комплексного розвитку цифрової економіки становить 20% ВВП протягом п'яти років. Наш амбітний план до 2021 року завдяки розвитку цифрової економіки - це як мінімум +5% до ВВП. Це абсолютно нова якість життя українців", - сказав заступник голови МЕРТ Михайло Титарчук.

Нагадаємо, восени Президент Петро Порошенко закликав забезпечити села швидкісним інтернетом, щоб селяни могли скористатися послугою телемедицини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram