ГоловнаПолітика

Порошенко планує зустрітися з директором МВФ Лагард у Давосі

У МВФ сподіваються, що до цієї зустрічі буде призначено нового голову Національного банку України.

Порошенко планує зустрітися з директором МВФ Лагард у Давосі
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У рамках проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі 23-26 січня заплановано зустріч президента Петра Порошенка з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Про це повідомило джерело в банківських колах.

"У рамках форуму в Давосі планується зустріч Петра Порошенка і Крістін Лагард", - сказав співрозмовник.

За його словами, в МВФ сподівалися, що до цієї зустрічі в Україні буде призначено нового голову правління Національного банку.

"Під час підготовки зустрічі в МВФ зазначали, що на момент її проведення в Україні потрібно вирішити питання про призначення нового голови НБУ", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, Валерія Гонтарева завершила професійну діяльність у Нацбанку 11 травня 2017 року і з тих пір перебуває у відпустці за свій рахунок, поки її не звільнить Рада. Повертатися до роботи на посаді голови НБУ Гонтарева не має наміру.

Основним претендентом на посаду голови НБУ вважається перший заступник Гонтаревої Яків Смолій. Однак його кандидатуру президент не вносить у Раду, оскільки не узгоджено весь пакет кадрових призначень.

Крім того, за неофіційною інформацією, партнер Блоку Петра Порошенка по коаліції - фракція "Народний фронт" - згідна підтримати кандидатуру Смолія за умови отримання двох посад заступника голови НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram