ГоловнаПолітика

Рада розгляне законопроект про Донбас у вівторок

Документ було прийнято в першому читанні ще 6 жовтня.

Рада розгляне законопроект про Донбас у вівторок
Фото: capital.ua

Верховна Рада 16 січня розгляне законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях "у другому читанні.

Про це йдеться в розкладі засідань парламенту на 16-19 січня. Документ стоїть першим на порядку денному на 16 січня.

"Я пропоную, щоб ми з нього почали, наше завтрашнє засідання... Законопроект доволі об'ємний. 673 правки, з них 374 відхилено. Важко передбачити, скільки часу займе розгляд цього законопроекту", - сказав у понеділок голова Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради.

Спікер очікує, що депутати зможуть розглянути законопроект на ранковому пленарному засіданні 16 січня.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада 233 голосами прийняла законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" у першому читанні. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи щодо забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсіч російській збройній агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, що замінюють термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, задіяними в цих заходах, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram