ГоловнаПолітика

Суд обрав для віце-мера Запоріжжя запобіжний захід у вигляді 1,5 млн гривень застави

Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.

Суд обрав для віце-мера Запоріжжя запобіжний захід у вигляді 1,5 млн гривень застави
Анатолий Пустоваров
Фото: http://actual.today

Червонозаводський районний суд Харкова обрав запобіжний захід заступнику мера Запоріжжя Анатолію Пустоварову у вигляді застави в розмірі 1,5 млн гривень.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Віктор Єжов.

Суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури Харківської області про застосування до Пустоварова запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Постанова підлягає негайному виконанню після її виголошення і може бути оскаржена в апеляційному суді протягом 5 днів.

Нагадаємо, 28 грудня прокуратура Харківської оголосила Пустоварову про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

Раніше прокуратура і СБУ провели 30 обшуків у запорізьких чиновників. Були затримані заступник голови Запорізької облради Владислав Марченко, його брат Марк, а також директор мелітопольського комунального підприємства Олег Обрєзанов. Пустоварова правоохоронці затримати не змогли. Деякі ЗМІ повідомили, що він утік до рідної Горлівки на Донеччині, яка зараз підконтрольна "ДНР".

23 грудня Пустоваров знайшовся у Харкові. 27 грудня його адвокат повідомив, що заступник мера госпіталізований, але не має наміру ховатися і співпрацюватиме зі слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram