ГоловнаПолітика

Гройсман зажадав відставки голови "Укроборонпрому" (оновлено)

Прем'єр оголосив, що Романов не здатний погасити борги на заводі ім. 61 комунара.

Гройсман зажадав відставки голови "Укроборонпрому" (оновлено)
Роман Романов
Фото: ТСН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зажадав відставки генерального директора концерну "Укроборонпром" Романа Романова.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

"Ми на одному з минулих засідань уряду розглядали питання заборгованості на Судноремонтному заводі ім. 61 комунара в Миколаєві. Я підписав доручення про погашення боргу перед колективом керівнику "Укроборонпрому". Контрольний термін - 25 грудня. Сьогодні 27-ме, заборгованість не погашена", - сказав Гройсман.

26 грудня робочі Суднобудівного заводу ім. 61 комунара перекривали дорогу на Варварівський міст в Миколаєві з вимогою погасити частки із зарплати.

"Я сьогодні підпишу подання на ім'я Президента. А раджу керівникові "Укроборонпрому" сьогодні звільнитися самостійно", - заявив Гройсман.

Оновлення. Агентство "Українські Новини" з посиланням на джерело стверджує, що Романов подав у відставку ще в листопаді. Заява про відставку нібито погоджена з президентом Петром Порошенком.

Нагадаємо, в листопаді під час Години запитань до уряду у Верховній Раді Гройсман заявив, що погашення заборгованості із зарплати на суднозаводі повинен вирішити держконцерн "Укроборонпром", в управлінні якого перебуває підприємство.

На засіданні Кабінету Міністрів 13 грудня уряд прийняв рішення доручити "Укроборонпрому" до 25 грудня забезпечити погашення заборгованості із зарплати на суднозаводі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram