ГоловнаПолітика

Луценко назвав помилкою публічне зведення рахунків з НАБУ

"Навіть якщо хтось з нас має рацію, це все одно завдає удару по всій правоохоронній системі".

Луценко назвав помилкою публічне зведення рахунків з НАБУ
Фото: dpchas.com.ua

Керівництво Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро після переговорів "спільно прийшли до того, що було помилкою публічне зведення рахунків".

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко після розмови з головою НАБУ Артемом Ситником, повідомляє ТСН.

"Я не маю права закривати очі на те, що НАБУ, як мені здається, як здається нашим професійним прокурорам, сьогодні порушує ту чи іншу частину законодавства. Ми зустрілися з паном Ситником буквально на днях. Після його повернення зі Сполучених Штатів ми провели обговорення ситуації, і спільно прийшли до того, що було помилкою публічне зведення рахунків. Заяви НАБУ про те, що їм перешкоджають. Інші речі, в тому числі з мого боку. Дійсно не розуміють ні українці, ні за кордоном", - сказав Луценко.

Він зазначив, що "навіть якщо хтось з нас має рацію, це все одно завдає удару по всій правоохоронній системі".

"Тому я відразу пропонував і зараз стою на цьому - потрібно за столом обговорювати проблеми і робити реальні кроки на зустріч один одному. Що я маю на увазі? Я, наприклад, за своїм підписом направив до парламенту зміни до законів, які, з мого погляду, є неадекватними. Ну, наприклад, набір нелегальних агентів на відкритих конкурсах. Ну, всім зрозуміло, що це ненормально. Штірліц, напевно, з глузду з'їхав би, якби йому сказали, що треба пройти відкритий конкурс. Але з іншого боку - це закон. Якщо він неправильний - його змінюють. Але не порушують", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, після затримання в кінці листопада агента НАБУ під прикриттям, якого звинуватили у провокуванні хабара, Генпрокуратура виклала відео з персональними даними агентів бюро. Зокрема, була розсекречена "агент Катерина", зусиллями якої притягнуто до відповідальності нардепа Борислава Розенблата. У ГПУ заявили про існування незаконного таємного відділу в бюро і почали допитувати агентів НАБУ.

Після реєстрації у Верховній Раді законопроекту, який наділяє депутатів правом звільнити директора бюро без аудиту, НАБУ заявило про реалізацію плану зі знищення бюро. Пізніше проект закону з порядку зник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram