ГоловнаПолітика

ГПУ передала до суду звинувачення проти екс-голови Держнацпроекту Каськіва

Обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті.

ГПУ передала до суду звинувачення проти екс-голови Держнацпроекту Каськіва
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура передала в Печерський районний суд Києва звинувачення проти колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Каськіва звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Обвинувальний акт був переданий до суду для розгляду по суті 14 грудня.

Нагадаємо, Каськів з 23 грудня 2010 по 15 березня 2014 року був головою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень. Йому висунули підозру за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) в рамках розгляду справи про розкрадання держкоштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за договором про надання рекламних послуг. На початку 2016 року колишнього чиновника оголосили в розшук.

У серпні 2016 року Каськіва затримали на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати з Панами. Україна звернулася до влади Панами з проханням про його видачу. Вночі 1 листопада Владислава Каськіва екстрадували в Україну. За неофіційними даними, Каськів погодився на добровільну екстрадицію і сам прилетів в Україну.

1 листопада Печерський райсуд Києва обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 160 тисяч гривень. Колишній чиновник гроші сплатив і відтоді на волі.

Напередодні детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишніх підлеглих Каськіва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram