ГоловнаПолітика

Прокуратура планує спецконфіскацію ще 5 млрд гривень Януковича у 2018 році

Уряд має зробити все необхідне, щоб відправити ці гроші на потреби народу.

Прокуратура планує спецконфіскацію ще 5 млрд гривень Януковича у 2018 році
Фото: ZIK

У 2018 році прокуратура планує конфіскувати 5 млрд гривень коштів колишнього президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив в ефірі ZIK.

"Наступного року продовжимо спецконфіскацію коштів організованого злочинного угрупування Януковича. Ми сподіваємося конфіскувати не менш ніж 5 млрд", - сказав Луценко.

Водночас він додав, що уряд має зробити все необхідне, щоб освоїти ці гроші і відправити на потреби народу.

"У наступному році в руках уряду і держави знову буде 5 млрд. І я буду вимагати, щоб уряд взяв на себе відповідальність, щоб кошти дійшли до людей вже наступного року", - заявив генпрокурор.

Як повідомлялося, перша спецконфіскація відбулася навесні. 28 квітня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що набуло чинності рішення Краматорського райсуду Донецької області про конфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення Януковича. Кошти були конфісковані в рамках вироку екс-директору компанії "Газ України-2020" Сергія Курченка Сергію Кашкіну.

Вердикт Краматорського райсуду Донецької області датований 28 березня 2017 року. Суд затвердив угоду про визнання провини від 21 березня між Сергієм Кашкіним і військовим прокурором сил АТО Костянтином Куликом. Кошти були конфісковані з рахунків Ощадбанку та Приватбанку.

У вересні Україна конфіскувала ще $200 млн оточення Януковича. Її провели за рішенням райсуду міста Черкаси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram