ГоловнаПолітика

Спецкомітет Ради Європи затвердив звіт взаємної оцінки України

Звіт буде опублікований на початку 2018 року.

Спецкомітет Ради Європи затвердив звіт взаємної оцінки України
Фото: www.basilica.ro

Комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL) затвердив звіт взаємної оцінки України.

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Голова державної служби фінансового моніторингу України Борис Черкаський зазначив, що затвердження звіту взаємної оцінки України - це подія, на яку чекало все професійне співтовариство національної системи фінансового моніторингу. Робота з підготовки цього Звіту тривала понад рік.

Черкаський підкреслив, що зазначена подія "свідчить про затвердження Україні статусу надійного партнера міжнародної спільноти у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

"Звіт взаємної оцінки України підготовлено з використанням Методології FATF для проведення оцінок, згідно з якою країни повинні враховувати ефективність реалізації заходів боротьби з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму, а також рівень технічної відповідності кожній Рекомендації FATF", - наголошується в повідомленні.

Звіт буде опублікований на початку 2018 року після його аналізу на предмет якості та послідовності згідно із затвердженими процедурами.

Нагадаємо, у вересні минулого року Кабмін створив Раду із боротьби з відмиванням грошей, до складу якої увійшли 30 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram