ГоловнаПолітика

Європарламент висловив підтримку НАБУ і закликав Україну до консолідації

У ЄП також закликали прискорити процес створення антикорупційного суду.

Європарламент висловив підтримку НАБУ і закликав Україну до консолідації
Фото: EPA/UPG

В Європейському парламенті виступили на підтримку Національного антикорупційного бюро України і закликали до консолідації з метою подолання корупції.

Про це йдеться в заяві європейських депутатів та членів групи друзів Європейської України, поширеній в четвер у Брюсселі, передає УНІАН.

"Ми хотіли б висловити нашу повну підтримку роботи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), яку очолює Артем Ситник. Ми переконані, що для того, щоб активізувати зусилля НАБУ, необхідно прискорити процес створення антикорупційного суду", - йдеться в заяві.

Депутати також "приєдналися до президента Петра Порошенка в його проханні до Верховної Ради і очікують, що нинішній проект закону "Про антикорупційні суди" буде знято з порядку денного і значно переглянутий".

"Нарешті, ми хочемо підкреслити, що очікуємо справжньої консолідації і спільної роботи всіх державних інститутів і всіх, хто ухвалюють рішення, справжньої боротьби з корупцією. Це завдання, безсумнівно, є найважливішим елементом порядку денного асоціації Україна-ЄС і, що ще важливіше, залишається однією з основних вимог і очікувань людей в сучасній постмайданній Україні", - переконані члени Європарламенту.

Вони також вітають сьогоднішню заяву президента України і його заклик боротися з корупцією з "більшою рішучістю".

Нагадаємо, раніше США, Євросоюз і Великобританія випустили жорсткі заяви на захист НАБУ, звинувативши Генпрокуратуру і Службу безпеки у зриві операції бюро та втручанні у його роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram