ГоловнаПолітика

Колишні курсанти із Севастополя, які не зрадили присязі, стали командирами нових бронекатерів ВМСУ

Дамір Аулін та Олександр Регула були серед курсантів, які в березні 2014 року під час переходу під прапор РФ заспівали гімн України.

Колишні курсанти із Севастополя, які не зрадили присязі, стали командирами нових бронекатерів ВМСУ
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Колишні курсанти Академії ВМС в Севастополі, які не зрадили під час анексії Криму присязі на вірність Україні, стали командирами нових малих броньованих артилерійських катерів Військово-морських сил України, повідомляє Крим.Реалії.

Командири бронекатерів Дамір Аулін та Олександр Регула були серед тих курсантів, які в березні 2014 року на території Севастопольської Академії ВМС співали гімн України, тоді як російські військові спускали з флагштока український прапор і піднімали прапор Росії. Курсанти передислокувалися в Одесу, навесні 2017 року закінчили Інститут ВМС Національного університету "Одеська морська академія", стали лейтенантами.

Командир ще одного нового бронекатера "Лубни" - Іван Долгих - кар'єру на флоті почав у коледжі підготовки старшинського складу Академії ВМС. Служив на кораблі управління "Славутич" старшиною артилерійської команди.

Як повідомлялося, 5 грудня під час церемонії на морському вокзалі Одеси чотирьом новим катерам проекту 58155 ("Гюрза-М") присвоїли назви "Лубни", "Вишгород", "Кременчук", "Нікополь". Бронекатери розроблені проектно-дослідним центром кораблебудування в Миколаєві, побудовані на київському заводі "Кузня на Рибальському".

4 квітня 2014 року з анексованого Криму передислокувалися в Одесу 103 курсанти, частина командирів і викладачів севастопольської Академії ВМС імені Нахімова. Пізніше рішенням Кабінету Міністрів України Академія ВМС була розформована, замість неї в структурі "Одеської морської академії" відкрили факультет Військово-морських сил. 1 вересня 2014 року курсанти приступили до занять. У 2016 році був сформований Інститут ВМС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram