ГоловнаПолітика

Контактна група обговорює створення спеціальної підгрупи з питань кордону

Українська сторона робить усе для виконання своїх зобов'язань зі звільнення заручників.

Контактна група обговорює створення спеціальної підгрупи з питань кордону

У політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі порушують питання повернення контролю України над ділянкою російсько-українського кордону.

Про це повідомила прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарія Оліфер у Фейсбуці.

За її словами, зокрема, йдеться про створення спеціальної підгрупи з питань кордону.

Крім того, на засіданні українська сторона констатувала, що нестабільною залишається ситуація з безпекою, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати збільшення кількості обстрілів. Останній обстріл у районі Станиці Луганської зафіксовано 2 грудня.

"За умови дотримання режиму тиші з боку ОРЛО протягом семи днів на 10 грудня заплановано розведення сил і засобів на цій ділянці", - зазначила Оліфер.

Також повідомляють, що 2 грудня на околиці Верхньоторецького, поблизу колишнього наглядового поста бойовиків, була виявлена міна МОН-50 і граната Ф-1, встановлена на розтяжку. "В Україні таких мін ніколи не виготовляли. Ця міна була ввезена з території РФ, де була виготовлена 2002 року, про що свідчить відповідне маркування", - повідомила прес-секретар.

Оліфер також повідомила, що українська сторона робить усе для виконання своїх зобов'язань зі звільнення заручників, яке має відбутися до новорічних свят.

"Окремо ми порушили питання звільнення підлітків, яких незаконно затримали у вересні 2016 року в Донецьку і яких представники ОРДО обіцяли відпустити ще до кінця минулого року", - зазначила вона.

При цьому сторони домовилися про ремонт пішохідного моста в Станиці Луганській. Роботи заплановано на 9-10 грудня з залученням представників ОБСЄ. Робота КПВВ на цей період буде тимчасово припинена.

"Це оновлення моста є вкрай необхідним: щодоби його перетинають до 10 тис. осіб. У цей період особливо актуально і важливо відкриття КПВВ «Золоте»", - додала прес-секретар.

Нагадаємо, в Мінську, зокрема, домовляються про обмін полоненими з "ДНР" і "ЛНР". Його повинні провести у два етапи. На першому етапі "ДНР" і "ЛНР" повинні відпустити 74 українських полонених, а Україна - 306 сепаратистів. Це має відбутися до новорічних і різдвяних свят.

На другому етапі Україна повинна звільнити 80 осіб, а "ДНР" і "ЛНР" - 20 полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram