ГоловнаПолітика

Порошенко: Блокування NewsOne - це реакція на бездіяльність Нацради з телебачення

"Будь-який тиск на СІМ, а тим більше їх блокування, неприпустимі".

Порошенко: Блокування NewsOne - це реакція на бездіяльність Нацради з телебачення
Фото: пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко вважає неприйнятним будь-який тиск на засоби масової інформації.

Про це він написав у Фейсбуці, коментуючи ситуацію з блокуванням телеканалу NewsOne у Києві.

"Будь-який тиск на ЗМІ, а тим паче їх блокування, неприпустимі. Так само неприпустимі спроби виправдовувати дії країни-агресора проти України, підігравання російській пропаганді, в тому числі і в таких питаннях, як оцінка Революції гідності", - написав президент.

Він також зазначив, що іноді такі дії є реакцією на бездіяльність тих органів, які повинні оперативно реагувати.

"Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повинна ефективніше здійснювати регулювання медіа-простору", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 3 грудня в Києві заблокували вхід на телеканал NewsOne. Учасники акції забарикадували ворота мішками з піском і обнесли колючим дротом. Протестувальники заявили, що мають намір домагатися від нардепа Євгена Мураєва (власника NewsOne) вибачення за його слова, сказані в ефірі телеканалу, про те, що Революція гідності є державним переворотом.

У понеділок голова МВС Арсен Аваков закликав припинити блокування телеканалу. Він також заявив, що за цим фактом Нацполіція ухвалить рішення в межах своєї компетенції.

Нацполіція, зі свого боку, не виявила порушень у діях блокувальників і не вносила жодних відомостей про інцидент у Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram