ГоловнаПолітика

Екс-регіонал утікач Онищенко влаштовує в Німеччині кінні турніри

Журналісти відшукали селище, де колишній нардеп влаштовує перегони у своєму кінному комплексі.

Екс-регіонал утікач Онищенко влаштовує в Німеччині кінні турніри
Александр Онищенко
Фото: zik.ua

Олександр Онищенко, обвинувачуваний в Україні в корупційних газових схемах, влаштовує кінні турніри у маленькому німецькому селищі Герцлаке. Це з'ясували журналісти ТСН.

Там українець нещодавно зареєструвався як постійний житель.

За даними журналістів, елітний кінний комплекс в Герцлаке українець придбав ще в 2013 році за двозначну цифру мільйонів євро. На території у майже 90 гектарів розташований особняк і самого Онищенка.

"Спочатку на коней він не скупився, але потім кращих тварин продав, тому що в Україні почалися проблеми із законом. Тепер справи Онищенка ніби знову пішли вгору - він купує нових скакунів і планує провести великий міжнародний турнір з кінного спорту, куди запросить 20 тис. відвідувачів і світових знаменитостей", - йдеться в сюжеті.

Місцеві жителі розповідають, що власними очима втікача не бачили, але про багатія з України, який має проблеми із законом, читали в пресі.

Мер селища Ганс Бескен підтверджує, що знайомий з Онищенком.

"Я вперше зустрів пана Онищенка лише навесні цього року, в березні. Він несподівано подзвонив мені на мобільний і попросив поговорити. Він хотів розповісти мені про свої плани", - пояснив Бескен.

Онищенко оформив реєстрацію в Герцлаке і подав клопотання про дозвіл на проживання в Німеччині, яке підтримав і мер. Утім, на думку мера селища, Онищенко не поспішає отримувати німецький паспорт, оскільки має президентські амбіції в Україні.

Нагадаємо, у 2016 році Верховна Рада за зверненням Генпрокуратури схвалила позбавлення недоторканності, затримання і арешт Онищенка. Його підозрюють у скоєнні в січні 2013 - січні 2016 року злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, в результаті діяльності компаній, близьких до депутата Онищенка, під час реалізації договорів СД з "Укргазвидобуванням" державі сумарно було завдано збитків у розмірі близько 3 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram