ГоловнаПолітика

Пропагандиста "ДНР" засудили до 5 років в'язниці

Херсонський журналіст у травні 2014 року приєднався до терористів.

Пропагандиста "ДНР" засудили до 5 років в'язниці
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Пропагандиста і бойовика терористичної організації "ДНР", який раніше працював журналістом у Херсоні, засуджено судом до п'яти років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Правоохоронці встановили, що журналіст декількох херсонських газет в травні 2014 року приєднався до терористів.

"Він став військовим кореспондентом сепаратистських інтернет-видань "Політнавігатор" і "Російська весна". Пропагандист опублікував низку антиукраїнських матеріалів, спрямованих на дискредитацію чинної влади і зрив мобілізації, не визнавав територіальну цілісність України. В своїх текстах він також повністю підтримував проросійську ідеологію", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що з жовтня 2014 року до березня 2015 року злочинець входив до складу незаконного збройного формування "Сомалі". Він неодноразово здійснював збройні напади на підрозділи сил АТО і правоохоронців, після чого знову повернувся до пропагандистської антиукраїнської діяльності.

Чоловік неодноразово виїжджав до Росії і в анексований Крим для отримання інструкцій від кураторів антиукраїнських інформаційних кампаній.

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали пропагандиста в червні 2017 року за спробу в'їзду в країну через Харківську область. Під час досудового слідства зловмисник надав свідчення щодо контактів з представниками колишньої влади, відповідальними за організацію та фінансування антиукраїнських інформаційних кампаній.

Рішенням суду його визнано винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом напіввійськових або збройних формувань) і засуджено до п'яти років позбавлення волі.

Раніше в листопаді СБУ затримала організатора проплачених Кремлем протестних акцій в трьох областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram