ГоловнаПолітика

Хакери проникли в локальну мережу одного з підрозділів Держслужби ветеранів

Поліція встановлює шляхи зараження комп'ютерів.

Українська кіберполіція зайнялася перевіркою інформації про отримання невідомими хакерами архівів з персональними даними учасників АТО. Про це повідомляється на сайті Кіберполіції.

Кілька днів тому в твіттері з'явилися повідомлення з посиланням на обліковий запис Anonymous Poland (@opanon_pl), який пропонував завантажити ці дані.

Фахівці з кіберполіції не знайшли підтвердження інформації про злом серверів МВС, але встановили комп'ютер в регіональному підрозділі Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, який був зламаний. Через нього хакери отримали доступ до всієї інформації, яка була розміщена не тільки на пристрої, але і у всій локальній мережі підрозділу.

Зараз працівники поліції проводять перевірку для визначення шляхів зараження комп'ютера шкідливим програмним забезпеченням.

Правоохоронці встановлюють осіб, які можуть бути причетні до скоєння цього інциденту.

Розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram