ГоловнаПолітика

Суд відмовився заарештувати другого фігуранта справи про закупівлю рюкзаків (оновлено)

Чеботарю обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання строком на 2 місяці.

Суд обрав запобіжний захід другому підозрюваному у справі про закупівлю рюкзаків екс-заступнику глави МВС Сергію Чеботарю.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця події, суд не задовольнив клопотання прокурорів про утримування Сергія Чоботаря під вартою.

Екс-заступнику глави МВС Сергію Чеботарю обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання строком на 2 місяці. Він зобов'язаний повідомляти про зміну місця проживання, здати паспорти, носити електронний браслет.

Народний депутат Тетяна Чорновол клопотала перед судом про взяття Чоботаря на поруки.

В залі суду також був присутній екс-радник міністра МВС Ілля Ківа. Рішення про особисте зобов'язання Чеботарю він зустрів вигуками "Слава Україні!"

На засіданні також були присутні близько 20 молодиків у чорному. Вони відмовилися називати себе і спілкуватися з журналістами.

Фото: Cергей Нужненко

Оновлення. Сам Чеботар рішенням суду задоволений.

"Прокурори НАБУ займаються діями, які їх компрометують, і які не відповідають дійсності. Це політичне замовлення. Три роки нічого не розглядалося. А потім сказати: ти винен. У чому?", - сказав він.

Відео екс-заступник глави МВС вважає змонтованими фейками. За його словами, на деяких епізодах відео дійсно він, а на деяких - ні. Також за його словами, НАБУ підробило його голос.

Чеботар також стверджує, що Олександр Аваков до нього ніколи не звертався і вони бачилися тільки в будівлі МВС, однак не розмовляли.

Нагадаємо, НАБУ стверджує, що відео отримані під час операції СБУ та їх достовірність підтвердив заступник міністра оборони Шевчук.

Раніше суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання Олександру Авакову.

Нагадаємо, у вівторок детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів під час закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

У лютому 2016 року опублікували відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чоботаря, постачання партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датований груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн грн.

Глава МВС Арсен Аваков відкидав будь-які звинувачення в причетності його сім'ї до закупівлі рюкзаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram