ГоловнаПолітика

Система відеоспостереження, яку продовжують встановлювати в Києві, довела свою ефективність, - Кличко

До кінця року з'явиться ще майже 2000 інтелектуальних камер.

Система відеоспостереження, яку продовжують встановлювати в Києві, довела свою ефективність, - Кличко

Система відеоспостереження, яку продовжують встановлювати в Києві в рамках програми "Безпечна столиця", вже довела свою ефективність. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу "Newsone".

Мер нагадав, що три роки тому під час візиту до Ізраїлю ознайомився з роботою системи відеоспостереження Тель-Авіва. Схожу систему реалізували і в Києві в рамках програми "Безпечна столиця". За рахунок міського бюджету та використовуючи досвід ізраїльських фахівців було створено дата-центр. У Києві вже встановлено 4000 інтелектуальних відеокамер: на мостах, у метрополітені, ключових місцях скупчення людей, в об'єктах соціальної інфраструктури, в школах і дитсадках. Окрім того, столична влада підключає до загальноміської системи камери приватних закладів.

"До кінця року з'явиться ще майже 2000 інтелектуальних камер. Вони вже дають ефект. Нещодавно стався резонансний випадок, коли викрали дитину з дитсадка. Використовуючи камери, поліція швидко встановила особу, яка викрала дитину, і приблизне її місце перебування. В результаті оперативних дій поліції дитину знайшли", - зазначив Віталій Кличко.

Міський голова зазначив, що столиці для забезпечення порядку необхідна більша кількість камер.

"Наше завдання - щоб таких камер було не десятки, а сотні тисяч. У Лондоні, наприклад, встановлено близько мільйона камер відеоспостереження. Це є одним з ефективних методів протидії злочинності. Кожен злочинець повинен знати, що він буде ідентифікований і понесе відповідальність за правопорушення", - наголосив мер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram