ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав ГПУ порушити справу проти заступника директора НАБУ, - адвокат Мартиненко

Мартиненко ще у вересні звернувся в Генпрокуратуру з заявою про скоєння одним із керівників НАБУ Калужинським кримінального правопорушення.

Суд зобов'язав ГПУ порушити справу проти заступника директора НАБУ, - адвокат Мартиненко
Фото: Сергей Нужненко

5 жовтня 2017 року Печерський райсуд Києва за зверненням екс-депутата Миколи Мартиненка зобов'язав Генеральну прокуратуру України порушити кримінальну справу проти заступника директора НАБУ Андрія Калужинського через фальсифікацію справи проти Мартиненка. Про це повідомила прес-служба колишнього депутата з посиланням на його адвоката Петра Бойка, пише Gazeta.ua.

"Микола Мартиненко ще у вересні звернувся в Генпрокуратуру з заявою про скоєння одним із керівників НАБУ Калужинським кримінального правопорушення. Цей заступник директора разом з іншими керівниками НАБУ активно бере участь у фальсифікації кримінальних справ проти Мартиненка. Зокрема, під час відеозв'язку з фігурантом іншої справи НАБУ пан Калужинський у незаконний спосіб просив його дати свідчення проти Мартиненка в обмін на закриття справи. Заступник директора НАБУ (!) намагався тиснути на сторонню особу для того, щоб вона обмовила Мартиненка. Тому є відповідні відеодокази", - зазначив адвокат.

Він нагадав, що НАБУ майже два роки намагається сфабрикувати звинувачення проти Миколи Мартиненка й активно піариться на згадках його імені. Захисник вважає, що тепер до політичних мотивів переслідування Мартиненка з боку НАБУ додалася і особиста помста з боку керівництва бюро.

"Микола Мартиненко неодноразово заявляв, що через ці фальсифікації вимагатиме кримінальної відповідальності для всіх причетних, починаючи з керівників НАБУ. Кримінальна справа стосовно заступника директора Калужинського - лише перший крок. У відповідь ми не можемо виключати неадекватних і необґрунтованих дій НАБУ проти Мартиненка. Мета - особиста помста з боку керівників НАБУ і конкретно пана Калужинського", - зазначив Бойко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram