ГоловнаПолітика

Порошенко розповів, як ледь не загинув у Луганській області в 2014 році

Раніше президент говорив, що його машину тоді обстріляли.

Порошенко розповів, як ледь не загинув у Луганській області в 2014 році
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що навесні 2014 року прикордонники врятували йому життя, коли він був у Луганській області.

"Ще під час своєї президентської кампанії, коли я був у Луганську, буквально за 200 метрів від захопленої будівлі СБУ, в [пунктах пропуску] "Ізварине", "Довжанський", фактично можу сказати, що воїни-прикордонники, прикордонна розвідка просто врятували моє життя", - сказав Порошенко під час зустрічі з прикордонниками в Київській області.

Нагадаємо, в ніч після перемоги на виборах президента Порошенко говорив, що під час передвиборної поїздки в Луганську область його намагалися взяти в заручники, а автомобіль обстріляли.

Полковник Сергій Дайнека, який у 2014 році був начальником Луганського прикордонного загону, в інтерв'ю LB.ua розповідав, що допоміг Порошенкові з виїздом із Луганського аеропорту. За його словами, дорога, яка веде з аеропорту до Луганська, була блокована сепаратистами, тому прикордонники відкрили запасні ворота і службовим транспортом вивезли Порошенка.

Потім, як повідомив Дайнека, в "Ізвариному" натовп людей кинув у Порошенка пакет з борошном, а полковник його "якимось дивом витягнув".

Прикордонник також стверджує, що сепаратисти планували захопити Порошенка при виїзді з "Ізвариного" і блокували автодороги. Дайнека порадив відправити машини супроводу Порошенка по тих дорогах, а кандидата в президенти і двох його охоронців посадив у два автомобілі Land Rover Defender Держприкордонслужби та півтори години віз їх по лінії держкордону. В Луганський аеропорт Порошенко знову потрапив через запасні ворота завдяки прикордонникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram