ГоловнаПолітика

Аваков висловився за термінове введення відеофіксації порушень на дорогах

На початку року міністр говорив, що це не найактуальніше питання.

Аваков висловився за термінове введення відеофіксації порушень на дорогах
Фото: http://svit24.net

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав до кінця року затвердити законодавчі акти, що дозволяють запровадити повсюдне застосування процедур автоматичної відеофіксації порушень і жорсткі штрафи, а також радикально посилити покарання за водіння в нетверезому стані.

"Я прошу парламент у найближчі тижні дати МВС цей інструмент регулювання. Усі поправки й уточнення до чинних законів, що дозволяють реально радикально зупинити "війну на дорогах", вже нами внесені й узгоджені з профільним комітетом Верховної Ради", - написав він у фейсбуці, коментуючи ДТП у Харкові, в якій загинули п'ятеро і постраждали шестеро людей.

Міністр навів статистику, згідно з якою у 2016 році в дорожньо-транспортних пригодах в Україні загинуло 3187 осіб і було травмовано ще 32 079, а за 9 місяців 2017-го на дорогах загинуло 2317 і травмовано 25 082 осіб.

Нагадаємо, в лютому Аваков говорив, що введення автоматичної відеофіксації порушень на дорогах - не найактуальніше зараз питання.

Закон, який впроваджує автоматичну фото- і відеофіксацію адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, набув чинності ще на початку серпня 2015 року.

Документ передбачає, що адміністративну відповідальність за порушення на дорогах, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою технічних засобів фото- і відеозйомки, несуть юридичні та фізичні особи, на яких зареєстровано транспортний засіб.

Однак саму систему відеофіксації так і не розгорнули. У МВС нарікали на дорожнечу проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram