ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

На порядку денному - медреформа і Виборчий кодекс.

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

Депутати почнуть роботу над рештою правок до законопроекту №6327 про медичну реформу (на цей момент розглянуто близько 800 з 900 поправок). Після цього на порядку  денному стоїть законопроект президента Петра Порошенка №7117 про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості.

Потім парламент повинен розглянути внесення до порядку денного сесії і направлення до Конституційного Суду законопроектів №7203 і №6773 про скасування депутатської недоторканності.

Далі на порядку денному - законопроект №3112, яким пропонується затвердити Виборчий кодекс.

Також депутати планують розглянути в повторному другому читанні законопроект №1581-д про житлово-комунальні послуги. При цьому в порядку денному відсутній проект закону про державний бюджет на 2018 рік (№7000), який раніше був у розкладі роботи парламенту на пленарний тиждень.

Тим часом близько 200 активістів продовжують блокувати рух транспорту по вулиці Грушевського біля будівлі Верховної Ради, встановлено близько 20 наметів і польову кухню. Кількість маленьких наметів у Маріїнському парку навпроти площі Конституції - близько 50, кількість людей у наметах невідома.

Порядок забезпечують близько 800 правоохоронців, більшість із них стоять у кілька шеренг під стінами Ради. З двох сторін Грушевського на під'їздах до Ради стоять металеві огорожі, проводять поверхневий огляд.

Нагадаємо, мітинг за політичну реформу почався під Радою вранці 17 жовтня. Його учасники висунули три основні вимоги: зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Депутати домовилися, що в четвер, 19 жовтня, розглянуть дві з трьох вимог, за якими готові законопроекти. Законопроект про створення антикорупційного суду, який би задовольняв усі сторони, ще не написаний.

Незважаючи на це, мітинг не розходиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram