ГоловнаПолітика

Ніхто не може називати прізвище прокурора, на якого надійшла скарга, - заступник голови КДКП

Шемчук підтвердив скаргу на Луценка і Матіоса.

Ніхто не може називати прізвище прокурора, на якого надійшла скарга, - заступник голови КДКП
Фото: Макс Требухов

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів не може розголошувати прізвище прокурора, на якого надійшла скарга, до ухвалення рішення. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив заступник голови КДКП Віктор Шемчук.

На запитання: чи правда, що в комісію надійшла скарга на генпрокурора Юрія Луценка та головного військового прокурора Анатолія Матіосом, - Шемчук відповів: "Я не маю права розголошувати, підтверджувати чи заперечувати прізвища осіб, щодо яких ще не прийнято рішення КДКП. Це вимога закону. Хотів би уточнити, що поширення інформації, озвученої на засіданні КДКП, в тому числі журналістами, до прийняття рішення щодо прокурора - незаконне. Журналісти також можуть зазнати відповідальності за її розголошення. До прийняття рішення КДКП ніхто не може озвучувати навіть прізвище прокурора, на якого надійшла скарга".

"Щодо ситуації з Луценком і Матіосом, то згодом виявилося, що ця інформація була розголошена в ЗМІ заявниками. Можу тільки сказати, що такі заяви дійсно надійшли в КДКП. Термін їхнього розгляду продовжено на місяць. Законом передбачено, що скарга може розглядатися протягом двох місяців, а в разі великого обсягу роботи цей термін може бути продовжений ще на місяць. Після прийняття рішення КДКП оголосить його", - заявив Шемчук.

Заступник голови КДКП також зазначив, що комісія може ініціювати відставку генпрокурора.

"Якщо у Верховній Раді буде зареєстровано проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору, КДКП повинна надати висновок про професіоналізм генпрокурора", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram