ГоловнаПолітика

Мітинг під Радою завершився, в наметах залишиться тільки оргкомітет, - Найєм

"Наступний збір людей оголошено на четвер".

Мітинг під Радою завершився, в наметах залишиться тільки оргкомітет, - Найєм
Фото: Макс Требухов

Мітинг під будівлею Верховної Ради завершився, а в розбитому під будівлею парламенту наметовому містечку залишиться тільки організаційний комітет акції.

Про це повідомив депутат Мустафа Найєм у Фейсбуці.

"Ми продовжимо добиватися виконання наших вимог. Оргкомітет акції і наметовий табір залишаться стояти під парламентом. Наступний збір людей оголошено на четвер", - написав Найєм.

Він також заявив, що сьогоднішня акція пройшла без провокацій з боку протестувальників.

"Інцидент біля нижньої рамки на Грушевського спровокував співробітник Національної поліції. У організаторів були всі дозволи на встановлення наметів - вони були вказані в наших заявках", - додав нардеп.

Нагадаємо, в четвер близько 5 тисяч людей вийшли на мітинг біля Верховної Ради. Ключовими вимогами учасників акції є зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Мітинг організовано опозиційними політичними силами на чолі з Михайлом Саакашвілі.

Протестувальники намагалися прорвати кордон поліції біля будівлі Кабміну, зламавши при цьому рамку металошукача. У деяких правоохоронців відібрали щити. Під час зіткнень постраждав один поліцейський і двоє цивільних осіб. Про затриманих не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram