ГоловнаПолітика

Порошенко запросив Мальту активніше брати участь у місії ОБСЄ на Донбасі

Президенти України і Мальти також обговорили підготовку до саміту Східного партнерства.

Порошенко запросив Мальту активніше брати участь у місії ОБСЄ на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко запросив Мальту активніше брати участь у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом Мальти Марі-Луїз Колейро Прека у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми обговорили і я запросив мальтійських партнерів до активнішої участі в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ на сході нашої держави. Мальта користується довірою, і я думаю, буде дуже ефективно, коли світ буде отримувати об'єктивну і неупереджену інформацію від спостерігачів, у тому числі від Мальти", - сказав президент.

Він також повідомив, що під час переговорів співрозмовники обговорили підготовку до саміту ЄС зі Східного партнерства, який відбудеться в листопаді у Брюсселі.

Нагадаємо, СММ - це цивільна місія, яка працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень, у всіх регіонах України. Її основні завдання - це неупереджено й об'єктивно спостерігати за ситуацією в Україні і звітувати про неї, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

СММ ОБСЄ в Україні розпочала свою роботу 21 березня 2014 року у зв'язку зі зверненням уряду України в ОБСЄ і консенсусним рішенням усіх 57 країн-учасниць ОБСЄ.

1 жовтня представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що в місії ОБСЄ за рік удвічі зросла присутність росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram