ГоловнаПолітика

ГПУ: "вертолітний майданчик Януковича" перебуває на зберіганні держпідприємства

Від погроз повернути будівлю під контроль держави в Генпрокуратурі утрималися.

ГПУ: "вертолітний майданчик Януковича" перебуває на зберіганні держпідприємства
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Будівля вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві, яку напередодні захопили представники правих політичних сил, за рішенням суду перебуває на зберіганні державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів", нагадала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на вул. Парковій. Цей об'єкт - у власності держави! Генеральна прокуратура України за нього довго боролася в судах", - написала Сарган у фейсбуці.

Вона нагадала, що 3 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва наклав арешт на земельні ділянки площею понад 2 га і розташовані на цих ділянках більш ніж 5 об'єктів нерухомого майна за адресою: Київ, Паркова дорога, власником яких є ТОВ "Амадеус Ко".

"Судом визначено порядок зберігання зазначеного майна шляхом передачі його для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримку зазначеного майна в належному стані та оперативного управління - Державному підприємству "Фінансування інфраструктурних проектів", - написала Сарган.

Нагадаємо, представники "Національного корпусу", "Свободи" і "Правого сектору" ввечері 16 жовтня зайняли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві з вимогою його націоналізації.

Вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року, він розташований за кількасот метрів від Верховної Ради. Її повинен був використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не здійснив жодного польоту.

Улітку 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що об'єкт будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram