ГоловнаПолітика

Лубківський: західні сусіди повинні підтвердити відсутність територіальних претензій до України

За його словами, ситуація тривожна і на Закарпатті, і на Буковині.

Лубківський: західні сусіди повинні підтвердити відсутність територіальних претензій до України

Наші західні сусіди повинні підтвердити відсутність територіальних претензій до України. Заявив у коментарі телеканалу 112.ua координатор руху «Справедливість», посол Маркіян Лубківський.

«Україна повинна негайно провести консультації в Брюсселі і вимагати заяви ЄС щодо прихильності до територіальної цілісності і суверенітету України. Щоб підтвердити, що сепаратистські заклики до «самоідентифікації» не є офіційною позицією сусідніх країн, треба вимагати від Польщі, Румунії, Угорщини та ЄС заяви про відданість територіальній цілісності і суверенітету України. Сусіди повинні офіційно підтвердити, що не мають і ніколи не матимуть територіальних претензій до України», - зазначив Лубківський.

За його словами, ситуація тривожна і на Закарпатті, і на Буковині. У сусідніх країнах активізувалися сепаратистські рухи, які вимагають «самовизначення» для Закарпаття.

«Відповідних дій і заяв від ЄС і урядів сусідніх країн потрібно вимагати негайно, щоб ситуація не розвинулася за найгіршим сценарієм», - підкреслив дипломат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram