ГоловнаПолітика

Клімкін роз'яснив угорському колезі деталі освітньої реформи

Незважаючи на це, Сіярто продовжує стверджувати, що новий український закон утискає права угорців.

Клімкін роз'яснив угорському колезі деталі освітньої реформи
Фото: пресс-центр МИД

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснив візит до Угорщини. У рамках переговорів з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Петером Сійярто основна увага була приділена питанню нового Закону України "Про освіту", інформує прес-центр МЗС.

"Угорській стороні було докладно роз'яснено зміст освітньої реформи і подано аргументи про безпідставність побоювань щодо забезпечення прав угорської меншини. П. Клімкін зазначив, що документ повністю відповідає міжнародним стандартам, Україна передала освітній закон на експертизу у Венеціанську комісію, щоб зняти будь-які побоювання", - йдеться в повідомленні.

Також підтверджено візит міністра людських ресурсів Угорщини Золтана Балога в Україну 19 жовтня.

Разом з тим міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто пообіцяв, що Будапешт буде блокувати подальше зближення України з Європейським Союзом через мовні норми українського закону про освіту.

Відповідну заяву Сіярто зробив за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Будапешті в четвер, 12 жовтня, передає AP.

Голова МЗС Угорщини назвав відносини між Києвом і Будапештом "найскладнішими з моменту проголошення незалежності України 1991 року".

Сіярто продовжує стверджувати, що новий український закон суттєво обмежує права національних меншин, зокрема угорців.

Раніше голова МЗС Угорщини Петер Сійярто виступив за перегляд Угоди про асоціацію Україна-ЄС через український закону "Про освіту", який нібито порушує принципи цієї угоди.

Зі свого боку голова МЗС України Павло Клімкін заявив про те, що Київ допускає перегляд УА лише в контексті забезпечення чіткої європейської перспективи України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram