ГоловнаПолітика

Мартиненко вимагає від НАБУ передачі справ до суду

"Згадайте, скільки було гучних заяв НАБУ, а пан Ситник урочисто обіцяв передати справу в суд влітку".

Мартиненко вимагає від НАБУ передачі справ до суду
Фото: Сергей Нужненко

Так звана "справа Мартиненка" тягнеться вже майже два роки і стала рекордсменом за тривалістю фальсифікацій з боку НАБУ. Екс-депутат вимагає негайної передачі до суду справ, де фігурує його ім'я. Про це повідомила прес-служба Миколи Мартиненка.

"В грудні цього року виповниться 2 роки з часу, коли НАБУ почало піаритись на моєму імені. За цей час директор бюро Артем Ситник роздав сотні коментарів та інтерв'ю, де без суду навішував на мене нічим не підтверджені звинувачення", – відзначив Мартиненко.

"Це "розслідування" від початку було політично мотивованим – через мою належність до фракції тодішнього прем'єра. Я добровільно відмовився від депутатського імунітету, одначе НАБУ одразу показало свою заангажованість у політичну боротьбу", - наголосив екс-депутат.

"Справі щодо "Енергоатому" в грудні виповниться 2 роки. Вона стала рекордсменом за тривалістю фальсифікацій з боку НАБУ. Пан Ситник гучно обіцяв передати її до суду безліч разів - у квітні, у травні, потім у червні... Проблема для НАБУ полягає в тому, що все базується на проплачених інтернет-публікаціях Лещенка. А звинувачення на мою адресу в нібито причетності до діяльності "Енергоатому" були складовою великої інформаційної війни", - відзначив Микола Мартиненко.

Він нагадав, що в серпні його захист передав до НАБУ і САП дані незалежної експертизи обсягом понад 3000 сторінок. "Досліджувалося 96 документів, у тому числі ті, які НАБУ до останнього часу відмовлялось враховувати. Експертиза встановила, що від контрактів з чеською "Шкодою" "Енергоатом" отримав не збитки (як це тиражувалось у проплачених статтях і на чому будується справа НАБУ), а понад 21 млн грн прибутку. Прибутку! Тому ця справа мала бути негайно закрита. Але НАБУ так налякалось, що відмовляється долучити цю експертизу до справи".

"Проте директор НАБУ Артем Ситник майже 2 роки продовжує піаритись на фейковій "справі Мартиненка". Її намагаються фальсифікувати за будь-яку ціну, аби вписати туди моє ім'я. Цим займається, зокрема, детектив Семак, який раніше був помічником депутата "Самопомочі" Войціцької і демонструє відверту політичну заангажованість. НАБУ "футболить" всі звернення мого адвоката, і я не можу юридично захищатись через свій процесуальний статус свідка. А підозру мені можуть вручити тільки фейкову, оскільки жодних жодних підстав для неї не існує", - наголосив Мартиненко.

Він нагадав, що у квітні НАБУ гучно оголосила йому підозру в іншій справі – пов'язаній з роботою Східного ГЗК. "Згадайте, скільки було гучних заяв НАБУ, а пан Ситник урочисто обіцяв передати справу до суду влітку. Однак щодо мене немає жодних фактів і НАБУ тягне час. Термін розслідування було продовжено спочатку на півроку, а тепер НАБУ і САП просять ще 2 місяці – до грудня", - вказав Микола Мартиненко.

На його думку, "кінцевою метою всіх маніпуляцій НАБУ є піар на затриманні. Для мого затримання у квітні не було жодних підстав, я нікуди не втікав і не збирався залишати Україну. При цьому Ситник настільки ображений через свій провал, що заявляє про нібито проплаченість всіх ЗМІ, які висвітлювали суд про обрання мені запобіжного заходу. У той самий час заплющує очі на корупцію близьких до нього політиків".

"Я вимагаю негайної передачі до суду всіх справ, де фігурує мої ім'я. А кінцеву крапку в масштабних фальсифікаціях навколо мого імені поставить Європейський суд з прав людини. Крім того, всі причетні до цих фальсифікацій обов'язково зазнають кримінальної відповідальності", - наголосив Мартиненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram