ГоловнаПолітика

Справу про розкрадання 10 млн гривень у Держзовнішінформі передано до суду

Колишній директор підприємства втік, його заступник - під заставою.

Справу про розкрадання 10 млн гривень у Держзовнішінформі передано до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 18 вересня передала до суду обвинувальний акт проти колишнього директора держпідприємства "Держзовнішінформ" і його заступника, яких підозрюють у розтраті 9,87 млн грн.

Про це повідомила прес-служба САП.

За версією слідства, в період з травня 2013-го до лютого 2014 року директор і його заступник перерахували цю суму з рахунків від Держзовнішінформу на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності. Кошти були перераховані відповідно до укладених договорів і підписаних актів прийому-передачі наданих послуг. Однак приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів і підписання інших документів було зроблено винятково з метою прикриття злочинної діяльності.

Екс-директор Андрій Мустафа переховується від слідства, його оголошено в розшук. Отримано дозвіл на здійснення щодо цього підозрюваного спеціального досудового розслідування.

Іншого підозрюваного затримали, він вийшов із-під варти під заставу 2 млн грн.

Розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України детективи НАБУ почали в грудні 2015 року.

Обвинувальний акт розгляне Голосіївський районний суд Києва.

Держзовнішінформ - інформаційно-аналітичний та експертний центр України в сфері зовнішньої торгівлі, він проводить експертизу зовнішньоекономічних контрактів, дослідження внутрішніх і зовнішніх товарних ринків, консультування з питань комерційної діяльності та управління.

Також підприємство проводить конференції, виставки та бізнес-заходи в Україні та за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram