ГоловнаПолітика

На кордоні з Росією затримали банкіра, який був у розшуку

Йому закидають привласнення 35 млн гривень рефінансування.

На кордоні з Росією затримали банкіра, який був у розшуку
Фото: dpsu.gov.ua

Співробітники правоохоронних органів затримали на пункті пропуску "Гоптівка" фігуранта кримінального провадження про розкрадання рефінансування Національного банку в особливо великих розмірах.

"Ділок причетний до виведення більш ніж 510 млн гривень з однієї банківської установи. Разом зі спільниками він також привласнив 35 млн гривень рефінансування Нацбанку. Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник уклав від імені банку низку сумнівних угод, за якими установу було доведено до неплатоспроможності. Після визнання банку банкрутом розрахунки з вкладниками здійснював Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за рахунок бюджетних коштів у сумі 540 млн гривень", - повідомила в понеділок прес-служба СБУ.

Назва банку і ім'я затриманого не повідомляють, але виходячи з суми компенсацій можна припустити, що йдеться про Реал Банк, закритий у 2014 році. Станом на 1 квітня 2017 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив його вкладникам 523,5 млн гривень з 542,0 млн.

Стверджується, що банкір три роки переховувався і був затриманий при спробі виїхати в Росію з російським паспортом. Зараз його заарештовано. На сайті ДПСУ 17 вересня повідомляли про затримання 41-річного громадянина РФ у пункті пропуску "Гоптівка", який намагався перетнути кордон на автомобілі, номер кузова якого не відповідав зазначеному в техпаспорті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram