ГоловнаПолітика

НАБУ проводить обшуки у бізнесмена, який нібито позичив гроші нардепу Дейдею

Обшуки проходять у Дніпрі й області за місцем роботи та проживання Ігоря Лінчевського.

НАБУ проводить обшуки у бізнесмена, який нібито позичив гроші нардепу Дейдею
Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки в Дніпропетровській області в рамках розслідування можливого незаконного збагачення народного депутата Євгена Дейдея.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Відзначається, що слідчі дії проводяться відповідно до постанов суду і є "логічним продовженням розслідування детективами НАБУ фактів можливого незаконного збагачення народного депутата Євгена Дейдея".

За інформацією відомства, обшуки проходять в Дніпрі і області за місцем роботи та проживання підприємця, який, за словами Дейдея, позичив гроші сім'ї депутата.

Нагадаємо, розслідування з приводу доходів Дейдея було розпочато в листопаді 2016 року. Під час слідства було встановлено, що депутат в 2015-2016 роках придбав квартиру і два автомобілі Audi Q7 на загальну суму 6,134 млн гривень. Це більш ніж в чотири рази перевищує сукупний дохід сім'ї Дейдея за 2007-2016 роки. У деклараціях Дейдея зазначено, що його дружина взяла позику у бізнесмена Ігоря Лінчевського на суму 3,5 млн гривень, що могло б частково пояснити спосіб життя і стан депутата. Але під час допиту в якості свідка Лінчевський не зміг дати чітких відповідей на питання, де коли і за яких обставин передавав гроші дружині Дейдея або йому самому.

Дейдею інкриміновано ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу України ("Незаконне збагачення"), йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Рада відмовилася зняти недоторканність з нардепа Дейдея.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram