ГоловнаПолітика

ДПСУ звинуватила прихильників Саакашвілі в масовому порушенні кордону

Під час інциденту постраждали кілька поліцейських і прикордонників.

Державна прикордонна служба заявила, що прихильники Михайла Саакашвілі масово порушили кордон України, прорвавшись на пункт пропуску "Шегині" для того, щоб забрати свого лідера.

"Близько 20:00 група агресивно налаштованих осіб з боку в'їзного шлагбаума в пункті пропуску Шегині влаштувала бійку з представниками Національної поліції та Держприкордонслужби, увірвалася на пункт пропуску, порушила державний кордон України і сприяла незаконному порушенню державного кордону групою осіб, серед яких були зокрема й народні депутати України. Під час інциденту кілька бійців Національної поліції та Держприкордонслужби дістали тілесні ушкодження", - повідомляється на сайті ДПСУ.

Нагадаємо, що незаконний перетин кордону було декриміналізовано в Україні 2004 року. Зараз це адміністративне правопорушення, максимальне покарання за яке - до 500 неоподатковуваних мінімумів.

При цьому застосування сили проти працівника правоохоронного органу може кваліфікуватися як злочин за статтею 345 Кримінального кодексу.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram