ГоловнаПолітика

Поліція вилучила "общак злодія в законі" в Одесі (оновлено)

Знайшли понад мільйон доларів.

Поліція вилучила "общак злодія в законі" в Одесі (оновлено)
Фото: twitter.com/avakovarsen

Правоохоронці знайшли "общак злодія в законі" в Одесі і вилучили 1 069 000 доларів, 90 тис. євро і 500 тис. гривень.

"В Одесі від ранку триває спецоперація проти криміналітету. Епізод: поліція вилучила зі схованки "общак злодія в законі" - $1,069 млн, €90 000, 500 000 грн", - написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у твіттері.

Раніше прес-служба поліції Одеської області повідомила, що у четвер о 5 ранку особовий склад Одеського гарнізону поліції був піднятий по тривозі "у зв'язку з початком проведення відпрацювання щодо осіб, які негативно впливають на оперативний стан в регіоні". Від сьогодні і до особливого розпорядження співробітники поліції будуть працювати у посиленому режимі несення служби.

Оновлення. Одеське видання "Думская" з посиланням на джерела в прокуратурі пише, що поліцейські вилучили "общак", який зберігав "злодій в законі" на прізвисько Полтава - 79-річний Володимир Дрібний.

У липні 2016-го Дрібного затримували в Одесі, але потім відпустили.

Нагадаємо, нещодавно начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін говорив, що на криміногенну ситуацію в Одесі намагаються впливать три "злодії в законі": Омар Бекаєв, Міндія Горадзе й Антимос Кухілава.

"Общак" - на кримінальному жаргоні фонд взаємодопомоги в середовищі злочинного співтовариства. "Общак" перебуває під контролем авторитетного злочинного лідера, що користується довірою злочинців ("злодій у законі").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram