ГоловнаПолітика

Українців, які повідомили про спроби вербування ФСБ, звільнили від кримінальної відповідальності

Громадяни для виконання злочинного завдання іноземної держави ніяких дій не вчинили.

Українців, які повідомили про спроби вербування ФСБ, звільнили від кримінальної відповідальності
Фото: ssu.gov.ua

Суди в Сумській та Івано-Франківській областях звільнили від кримінальної відповідальності двох чоловіків, які добровільно повідомили Службі безпеки України про спроби вербування російськими спецслужбами.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"У Сумській області до співробітників СБУ звернувся житель прикордонного району, який повідомив, що на території України був поранений російськими прикордонниками і викрадений в РФ. Чоловіка кілька тижнів насильно утримували в Росії, до нього застосовували фізичний та психологічний тиск, примушуючи до роботи на ФСБ. Він був змушений дати згоду, щоб повернутися в Україну", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, чоловік одразу звернувся на телефон "лінії довіри" СБУ і добровільно повідомив про спробу вербування.

Жителя Івано-Франківської області затримали прикордонники РФ за нелегальний перетин кордону. Співробітники ФСБ шантажем і погрозами змусили чоловіка дати згоду на співпрацю. Повернувшись додому, він з власної ініціативи звернувся в СБУ і розповів про контакти зі спецслужбою країни-агресора.

"Обидва чоловіки на підставі ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України звільнені від кримінальної відповідальності. Судді врахували, що громадяни для виконання злочинного завдання іноземної держави ніяких дій не вчинили і добровільно заявили правоохоронцям про свій зв'язок з іноземними організаціями і їхніми представниками", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, затриманий СБУ артилерист "ДНР" підтвердив наявність офіцерів РФ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram