ГоловнаПолітика

Затриманого у "справі Трояна" представника "Азова" відпустили під домашній арешт

Бржезинського з посади не звільнили, оскільки його провина не доведена.

Затриманого у "справі Трояна" представника "Азова" відпустили під домашній арешт
Архив
Фото: ZN

Затриманого на хабарі начальника відділу комплектування полку "Азов" Володимира Брзежинського відпущено під домашній арешт.

Про це повідомив заступник командувача Нацгвардії з роботи з особовим складом Ярослав Сподар.

"У військову частину надійшло повідомлення від Бржезинського про те, що проти нього 27.07.2017 відкрито кримінальну справу та обрано запобіжний захід на 60 діб - до 23 вересня. Тобто до цієї дати він повинен бути в місті Києві, йому заборонено куди-небудь виїжджати, у нього домашній арешт", - сказав він.

За словами Ярослава Сподара, під час затримання начальник відділу комплектування "Азова" перебував у щорічній відпустці. Коли Бржезинський не повернувся в установлений строк з відпустки, то, згідно з чинним законодавством, командир частини поінформував військового прокурора.

Крім того, заступник командувача зазначив, що Бржезинського поки що не звільнено з посади, оскільки його провина не доведена.

Нагадаємо, вранці 28 липня Генпрокуратура повідомила про затримання заступника керівника однієї з громадських організацій, його спільника і помічника посадової особи Міністерства внутрішніх справ. Вони вимагали від представника одного з підприємств 1,5 млн гривень "із застосуванням погроз життю і здоров'ю" за вирішення питання розблокування його рахунку і притягнення до відповідальності податківців з інспекції Голосіївського району Києва.

Через кілька годин новинне агентство УНН повідомило про те, що заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян попався на великому хабарі. Сам чиновник і МВС цю інформацію спростували.

Увечері того самого дня стали відомі підозрювані. Ними виявилися помічниця Трояна Світлана Іваштенко, Володимир Бржезинський з ЦК "Азов" і громадянин Шамрай І.М.

Пізніше інформація про причетність Трояна до протиправної діяльності не підтвердилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram