ГоловнаПолітика

Білий дім визнав другу зустріч Трампа і Путіна на саміті G20

В американського президента стверджують, що відбулася коротка розмова.

Білий дім визнав другу зустріч Трампа і Путіна на саміті G20
Фото: EPA/UPG

"На полях "саміту" Великої двадцятки" в Гамбурзі у президентів США і Росії, крім офіційних двогодинних переговорів, відбулася ще одна, неофіційна зустріч, повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на Білий дім.

Друга розмова Трампа з Путіним відбулася під час вечері для голів держав, через кілька години після їх першої зустрічі, що тривала більш ніж дві години.

Високопоставлений співробітник Білого дому, на якого посилаються ЗМІ, не повідомив конкретних деталей другої розмови Трампа з Путіним.

Однак повідомлення деяких ЗМІ про те, що це була "секретна вечеря" двох президентів, Трамп у "Твіттері" назвав "фейковою новиною".

Велика частина першої - формальної - зустрічі Трампа з Путіним була присвячена обговоренню передбачуваного втручання Росії в американські вибори. Після тієї зустрічі російський президент заявив, що йому здається, що Трамп прийняв його запевнення в тому, що Москва не втручалася у вибори президента США.

Американські ЗМІ написали, що друга розмова двох президентів тривала приблизно годину. Однак факт, що підтверджує другий контакт двох президентів, високопоставлений представник Білого дому описав як "коротку розмову", а не "другу зустріч".

Washington Post написала, що приблизно посеред вечері для голів держав Дональд Трамп встав з-за столу і пересів зі свого місця на вільне місце поруч з Володимиром Путіним. Трамп був один, а з Путіним був його офіційний перекладач.

Першим ще про один контакт Трампа і Путіна розповів голова міжнародної дослідницько-консалтингової фірми Eurasia Group Ієн Бреммер. Він повідомив Washington Post, що дізнався про зустріч від двох учасників вечері голів держав, які були її свідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram