ГоловнаПолітика

Україна направила Білорусі ноту через анонс російського пропагандистського фільму про Крим

Трейлер показали в мінських кінотеатрах.

Україна направила Білорусі ноту через анонс російського пропагандистського фільму про Крим
Фото: sharij.net

Міністерство закордонних справ України направило в МЗС Білорусі ноту в зв'язку з анонсом показу в кінотеатрах російського пропагандистського фільму "Крим. З коханими не розлучайтеся".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У трейлері, який показали в мінських кінотеатрах, ідеться, що картина "базується на реальних подіях" на тлі "повернення півострова в рідну гавань". Згідно з анонсом, прем'єра фільму запланована на середину серпня. Стрічку знято на кошти російського урядового "Фонду кіно" режисером і телеведучим Олексієм Пімановим.

Тим часом перший заступник гендиректора підприємства "Кіновідеопрокат" Андрій Разжавайкін запевнив, що на великих екранах "Крим" не демонструватимуть.

"Можу запевнити, що у нас цей фільм до показу в кінотеатрах не планувався. Наскільки я знаю, там прем'єру перенесено з серпня на вересень, але в будь-якому випадку ми не можемо показувати всі кінострічки, які виходять у Російській Федерації. Ще раз повторюю: у нас "Крим" до показу не передбачався, його не було навіть у перспективних планах. І не буде", - зауважив він.

Нагадаємо, в березні 2015 року в Росії показали фільм "Крим. Шлях додому", в якому президент РФ Володимир Путін та інші російські посадові особи розповідають про анексію півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram