ГоловнаПолітика

В АП заперечують втручання України у вибори президента США

Провокація запущена для того, щоб дискредитувати результати візиту Порошенка до США.

В АП заперечують втручання України у вибори президента США
Фото: focus.ua

Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заперечує, що Україна якимось чином втручалася у вибори президента США, працюючи на користь кандидата від "Демократичної партії" Гілларі Клінтон.

Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"Я з деякою часткою гумору сприймаю цю інформацію. Тут очевидна спроба "з хворої голови", тобто з того, що Росія втручалася, "перекласти на здорову". Ні Президент України, ні уряд жодним чином не втручалися і не втручатимуться ні в одні вибори в (будь-яких) країнах світу. Пункт номер два - президент України завжди на всякі провокаційні питання під час виборчої кампанії (в США) відповідав, ви це можете побачити в Інтернеті, що він покладається на суверенний вибір і суверенне право народу США на обрання свого голови держави", - сказав він.

Єлісєєв також додав, що Україна вважає двопартійну підтримку США великим досягненням, яке необхідно високо цінувати.

"Ця провокація запущена для того, щоб якимось чином дискредитувати результати візиту Президента (Петра Порошенка в США), адже нам вдалося досягти ключового - що питання України сьогодні об'єднує не тільки законодавчу гілку влади, а й виконавчу. Сьогодні в цьому плані є консенсус, і я думаю, що ці провокації цей консенсус не повинні зруйнувати", - додав він.

Згідно з інформацією на офіційному сайті Білого дому США, 10 липня перший заступник прес-секретаря Трампа Сара Сандерс, відповідаючи на брифінгу на питання журналістів про зустріч його сина з російським адвокатом під час виборчої кампанії в контексті втручання Росії в американські вибори, відповіла, що Демократична партія координувала дослідження діяльності опозиції з посольством України.

Пізніше кандидат на посаду голови Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей пообіцяв розслідувати заяви про втручання України в вибори американського президента в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram