ГоловнаПолітика

Запаси вугілля в Україні перевищують минулорічні вдвічі, - Кістіон

Питання енергетичної безпеки на контролі в уряді кожного дня.

Запаси вугілля в Україні перевищують минулорічні вдвічі, - Кістіон

Запаси вугілля на електростанціях України перевищують минулорічні показники вдвічі, зокрема вугілля марки "Г" накопичено 1 млн 868 тис. тонн, а марки "А" - 786 тис. тонн.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, відповідаючи на запитання про можливе продовження надзвичайного стану в енергетиці, пишуть Українські новини.

"Наше завдання, щоб Україна була з достатнім запасом енергетичних ресурсів, тому ми повинні щодня працювати над плануванням і прогнозуванням ситуації в об'єднаній енергетичній системі ... Станом на 6 липня запаси вугілля на складах теплової генерації і ТЕЦ становили 2 млн 665 тис. тонн. Зокрема, накопичено вугілля марки "Г" - 1 млн 868 тис. тонн, марки "А" - 786 тис. тонн", - сказав Кістіон.

За його словами, питання енергетичної безпеки на контролі в уряді кожного дня.

"Якщо порівняти з аналогічною датою минулого року, то запасів вугілля рівно вдвічі більше", - наголосив Кістіон.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що уряд не планує продовжувати надзвичайні заходи на ринку електроенергії. Надзвичайні заходи були введені 17 лютого через припинення поставок антрацитового вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а минулого місяця уряд продовжив термін їх дії на ринку електричної енергії до 17 липня.

Економіст, колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Андрій Герус у коментарі журналістам заявив, що введені в Україні п'ять місяців тому надзвичайні заходи в сфері енергетики не мають законних підстав. "По-перше, немає правових підстав для надзвичайного стану. Новий закон, який набув чинності, не передбачає такі надзвичайні заходи", - сказав Герус.

Експерт додав, що запасів вугілля достатньо для нормальної роботи ТЕС і ТЕЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram