ГоловнаПолітика

Полонений росіянин Агєєв підтвердив службу на контракті в ЗС РФ

Загалом військовослужбовцеві платили близько 16 тисяч гривень.

Полонений росіянин Агєєв підтвердив службу на контракті в ЗС РФ

Затриманий 27 червня в Луганській області росіянин Віктор Агєєв розповів, що є військовослужбовцем військової частини 65246, розташованої в Новочеркаську. Він заявив, що підписав контракт.

В інтерв'ю "ТСН.Тиждень" Агєєв повідомив, що приїхав у Ростовську область у березні 2017 року, підписав контракт, пробув у своїй частині чотири дні, і після цього його переправили в Луганську область.

На запитання, чи взяв він зі собою копію контракту, Агєєв відповів, що вона залишилася з його речами в Алчевську.

"Про Україну нічого не сказано в контракті?" - запитав журналіст. "Здається, немає. Там просто контракт на службу. На рік", - відповів Агєєв.

Агєєв повідомив, що отримував 15 тис. рублів 15-го числа кожного місяця. Крім того, за контрактом йому нараховувалася зарплата в 23 тис. рублів. Тобто загалом йому платили 38 тисяч рублів - близько 16 тисяч гривень.

Раніше Міноборони Росії заявило, що Агєєв не є діючим військовослужбовцем Росії.

24 червня біля Жолобка Луганської області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих виявився командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - Агєєв.

Про те, що Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, повідомила Бі-бі-сі. Матір Віктора Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Про те, що він вступив на контрактну службу, Віктор Агєєв повідомив і сам на своїй сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram