ГоловнаПолітика

Луценко: ГПУ порушить справу за заявою Януковича

Екс-президент раніше подав заяву про держпереворот у країні

Луценко: ГПУ порушить справу за заявою Януковича
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура відкриє кримінальне провадження про державний переворот в Україні за заявою колишнього президента Віктора Януковича.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко після засідання Регламентного комітету, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Ми розглянемо, зареєструємо відповідно до чинного законодавства кримінальне провадження про державний переворот, передамо до відповідного підрозділу Генпрокуратури України, вивчимо і ухвалимо законне обґрунтоване рішення", - сказав він.

Раніше адвокат Віталій Сердюк заявив, що Янукович подав у ГПУ заяву про держпереворот у країні. За його словами, йдеться про "умисні чітко організовані дії, спрямовані на шкоду Україні, і які полягають у насильницькому захопленні влади".

"Ці дії призвели до подій у Криму і на Донбасі", - сказав Сердюк і перерахував імена тих, кого Янукович вважає причетними до цих подій. Серед них - міністр внутрішніх справ Арсен Ававков, мер Києва Віталій Кличко, генпрокурор Юрій Луценко, секретар РНБО Олександр Турчинов та інші.

Нагадаємо, Янукович заявив, що не має наміру більше брати участь у судовому процесі у справі про держзраду і відкликає своїх захисників. Він передбачає, що рішення Оболонського суду "заздалегідь визначено", і його засудять до довічного ув'язнення.

Колишнього президента звинувачують у зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram