ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу проти затриманих російських прикордонників

Їм закидають посягання на територіальну цілісність України.

СБУ порушила справу проти затриманих російських прикордонників

Служба безпеки України від 3 липня відкрила кримінальне провадження за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність) щодо затриманих російських прикордонників Аскара Кулуба і Володимира Кузнєцова і готується висунути їм підозру.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Слідство вважає, що Кулуб (заступник начальника резервної застави в/ч 9930) і Кузнєцов (начальник кінологічної групи в/ч 9930) в період з грудня 2016 року до 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України.

110-та стаття КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років залежно від тяжкості наслідків.

Нагадаємо, що російських прикордонників уже визнали винними в порушенні статті 204-2 Кодексу про адміністративні порушення (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію або виїзду з неї). За це їм дали 15 діб арешту і 320 грн штрафу.

Двох військовослужбовців Прикордонної служби ФСБ РФ затрималив у ніч на 30 червня. Голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко заявляв, що вони причалили на човні до берега Перекопської затоки. Російські прикордонники заявили, що виконували роль навчальних порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram