ГоловнаПолітика

Тернопільську міськраду обгородили, щоб провести сесію

Засідання пройшло спокійно. 

Поліцейські обгородили вулицю Листопадову в Тернополі, де розміщена будівля міськради. Про це повідомляє журналіст LB.ua.

Правоохоронці перевіряли всіх, хто йшов на сесію міськради.

Біля самої будівлі зібралася невелика кількість людей, частину з яких становили самі поліцейські.

За словами депутата від фракції "Самопоміч" Андрія Шкули, сесія міськради сьогодні відбулася. Але депутати вирішили відкласти всі важливі питання, зокрема земельні та господарські, на наступний раз. "Сьогодні відбулося засідання як продовження попереднього, з приводу легітимності якого у деяких депутатів виникли сумніви. І вони звернулися до суду. Є сумніви з приводу наявності кворуму на тому засіданні", - зазначив депутат.

"Конфлікт точно не можна назвати розв’язаним, сьогодні просто був великий компроміс як з боку міськради, так і депутатів (зокрема трьох депутатів, яких виключили із фракції "Свободи", - Ігоря Турського, Романа Навроцького та Івана Сороколіта). Сьогодні всі просто зібралися і почали працювати, оскільки це не нормально, коли міськрада не працює по кілька місяців. Далі ми готові збиратися, якщо не буде силових методів впливу", - сказав Шкула.

Зокрема, до суду звернулися саме ті троє вигнаних зі "Свободи" депутатів. Вони не прийшли сьогодні на засідання міськради. За словами одного з них - Ігоря Сороколіта, він вважає нелегітимним попереднє засідання, тому не брав участі в його продовженні.

"Депутати від двох фракцій - БПП і "Самопомочі", які раніше не ходили на сесію, сказали, що їм набрид штучний конфлікт, і вони хочуть повертатися і працювати в раді. Трьох депутатів, яких виключили з партії, не було на сесії. Це було головним моментом того, що не було протистоянь", - прокоментував сьогоднішнє засідання мер міста Сергій Надал.

За його словами, створено ініціативну групу з відкликання мандатів депутатів "Свободи".

За інформацією LB.ua, до складу цієї групи увійшли представники місцевої партії "Свободи". Вони зібрали близько двох тисяч підписів за відкликання мандатів згаданих трьох депутатів і передали відповідні протоколи до територіальної виборчої комісії.

Водночас депутати міськради ухвалили спільну заяву про подальшу конструктивну роботу.

Наступне засідання має відбутися впродовж десяти днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram