ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила екс-главі ДФС в Київській області про підозру у систематичному хабарництві

Трьох чиновників звинувачують у сприянні незаконному відшкодуванню ПДВ, ухиленню від сплати податків.

ГПУ повідомила екс-главі ДФС в Київській області про підозру у систематичному хабарництві
Фото: www.segodnya.ua

Прокуратура повідомила про підозру у систематичному хабарництві колишньому голові Головного управління Державної фіскальної служби в Київській області.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Встановлено, що підозрюваний організував діяльність злочинної групи, до складу якої залучив своїх довірених підлеглих. В період з 2015 по 2016 роки він створював фізичним особам-підприємцям та юридичним особам умови для систематичного хабарництва шляхом проведення комплексних перевірок та ухвалення рішень щодо відшкодування податку на додану вартість.

Інші фігуранти справи надавали послуги з ухилення від сплати прибуткового податку, за що отримували винагороду від громадян, частину з якої віддавали своєму керівнику.

"Повідомлено про підозру трьом посадовцям, зокрема екс-голові ГУ ДФС в Київській області у зловживанні службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу. Також прокуратура повідомила про підозру і колишньому начальнику управління ГУ ДФС в Київській області у одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, тобто у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу", - наголошується в повідомленні.

Триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють інших причетних осіб і вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці провели в 15 областях України операцію щодо колишніх керівників регіональних підрозділів податкової. Були затримані 23 колишніх податківці. Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram