ГоловнаПолітика

Суд заарештував депутата Хмельницької облради і встановив 505 тис. гривень застави

Чиновник вимагав гроші в директора комунального закладу.

Суд заарештував депутата Хмельницької облради і встановив 505 тис. гривень застави
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва заарештував депутата Хмельницької обласної ради, якого затримали під час отримання $50 тис. хабара, і встановив заставу в розмірі 505 тис. гривень.

Про це повідомляють на сайті Національного антикорупційного бюро.

"22 червня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в сумі 505 тис. гривень депутатові Хмельницької облради, викритому на одержанні неправомірної вигоди в розмірі 50 тис. доларів", - ідеться в повідомленні.

Детективи НАБУ затримали підозрюваного 19 червня в готелі. 20 червня йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 (підбурювання до надання неправомірної винагороди посадовій особі) Кримінального кодексу.

Затриманий депутат вимагав $50 тис. за поновлення договору з директором комунального закладу освіти і фінансування капітальних витрат на суму понад 20 млн гривень, у тому числі для будівництва спортивного залу.

Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ почали в травні 2017 року за матеріалами Нацполіції.

Нагадаємо, в Черкасах суд засудив до 8 років позбавлення волі інспектора патрульної поліції за хабар у розмірі 3 тисячі гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram